Workshops

Het hele jaar worden er diverse workshops georganiseerd. Ter inspiratie, voor meer verdieping en energie. De workshops verschillen per thema en kunnen variëren van meer toehoren tot actief en creatief.

INSCHRIJVEN VOOR EEN WORKSHOP

Workshops

INSCHRIJVEN VOOR EEN WORKSHOP

Workshop Familieopstellingen

Familieopstellingen zijn afkomstig uit het systemisch werk. Systemisch werk vraagt je open te stellen voor het geheel. Je kijkt niet naar de details van oorzaak en gevolg, maar laat allereerst alle informatie op je afkomen, zonder daar interpretatie aan te geven. Daarbij wordt er gewerkt vanuit de wetenschap dat systemen compleet ‘willen’ zijn. Het is essentieel om te ontdekken wat uit het verleden erkend wil worden voordat een volgende stap gezet kan worden. De grondlegger van het systemisch werken was Bert Hellinger (Duitsland 1925-2019). Hij ontwikkelde familieopstellingen eind jaren tachtig tot een methode om snel inzicht te krijgen in de diepere oorzaken van een vraagstuk.

Tijdens een familie opstelling breng een vraagsteller een vraag in m.b.t. iets waar hij of zij tegenaan loopt in het leven. Een aantal mensen worden opgesteld om zo inzicht te geven in het familiesysteem, door vrij van oordeel waar te nemen wat er gebeurt en de dynamieken in beeld te krijgen maakt Heiko zichtbaar waar ruimte voor verandering is. 

Na een aantal inspirerende middagen met Heiko organiseren we opnieuw een workshop samen. Er is ruimte voor twee vraagstellers tijdens deze middag.

INSCHRIJVEN VOOR DE WORKSHOP